Danube InGrid

 23.04.2021

A Danube InGrid (Danube Intelligent Grid) projekt célja az egyre növekvő mértékű megújuló alapú villamosenergia-termelés hálózati integrációjának elősegítése intelligens technológiák segítségével, valamint az ellátásbiztonság garantálása intelligens hálózat kiépítésével és működtetésével a fogyasztók részére történő magas színvonalú szolgáltatás biztosítása mellett a közép-kelet európai régióban.

A projekt mind az érintett tagállamokon belüli, mind a határon átnyúló infrastuktúra vonatkozásában intelligens technológiát alkalmaz, ezáltal egy modern hálózati infrastruktúrát megvalósítva. A Projekt elősegíti valamennyi felhasználó, ideértve a fogyasztók, aktív fogyasztók és termelők fogyasztói szokásainak és egyéb tevékenységének hálózati integrációját annak érdekében, hogy ezáltal minél nagyobb számú megújuló alapú vagy elosztott villamosenergia-termelő hálózati csatlakozása legyen biztosítható. Az intelligens technológiák terén szerzett tapasztalatok megszerzése és hasznosítása Északnyugat-Magyarországon és Nyugat-Szlovákiában előnyös lesz a villamosenergia-rendszer érintett felhasználói, az elosztók és az átviteli rendszerirányítók számára is.

A projekt fő célkitűzése az, hogy mind az érintett észak-nyugat magyarországi régióban, mind Szlovákia érintett nyugati területein jobb és gazdasági szempontból hatékonyabb szolgáltatást kínáljon a stratégiai szempontól fontos ipari fogyasztóknak, termelőknek, valamint a végső fogyasztóknak.

A projekt jelentős mértékű új megújuló villamosenergia-termelő csatlakozását teszi lehetővé, növeli az ellátásbiztonságot és az ellátás minőségét, elősegíti újabb felhasználók hálózati csatlakozását, miközben csökkenti a negatív környezeti hatásokat. Az intelligens hálózattal kapcsolatos technológiákkal összefüggésben szerzett tapasztalatok más régiókban is hasznosíthatók.

A Danube InGrid projekt fő célja egy olyan intelligens hálózat kialakítása a közép-kelet európai régióban, mely elősegíti az egyre növekvő mértékű megújuló alapú villamosenergia-termelés hálózati integrációját az érintett észak-nyugat magyarországi régió és Szlovákia nyugati területén lévő felhasználók részére történő ellátásbiztonság és magas színvonalú szolgáltatás garantálása mellett.


Hírek jegyzéke:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 >